Sac de Pellets
El preu del sac de 15 kg surt a 6,95 €.
Què són?
Els pèl·lets són biocombustibles sòlids fets amb els residus de fusta de les indústries forestals. Es trituren aquests residus, s’assequen i es premsen a alta temperatura sense additius (la pròpia lignina de la fusta fa de pega natural). Amb el procés de densificació s’incrementa el valor energètic per unitat de volum, fent-los ideals com a combustible per a calderes i estufes de biomassa.
Els pèl·lets són uns petits cilindres de 6mm de diàmetre i 15 i 20mm de llargada.
Orígen
El pèl·lets de fusta va sorgir de la necessitat de trobar un combustible que tingués les mateixes característiques d’ús i d’automatització que els combustibles fòssils, i que alhora fos respectuós amb el medi ambient.
El pèl·let va néixer a USA durant la primera crisi energètica, als anys 70. Després van ser els països del nord d’Europa els que van desenvolupar una indústria molt avançada en la fabricació de pèl·lets de fusta i també de les calderes de biomassa.
Energia renovable
El pèl·let és un combustible ideal per a calderes i estufes de biomassa. És natural i respectuós amb el medi ambient.
Les emissions de gasos contaminants com el sofre, el clor i el nitrogen són més baixos comparats amb els combustibles fòssils. El balanç del CO2 és neutre, ja que es considera que es tanca el cicle natural del carboni que van començar els arbres amb la captació a través de la fotosíntesi.
El creixement d’aquest combustible a Catalunya es preveu molt important. L’administració s’hi està involucrant activament donant subvencions per a la instal·lació de calderes i estufes.
Cal apostar per la indústria del pèl·let per tal de trobar un substitut als combustibles fòssils (gasoil i gas) que estan sotmesos a les lleis del mercat internacional amb les conseqüents oscil·lacions en els preus. Aquests combustibles fòssils s’esgoten i això fa que s’encareixin encara més. Cal apostar per les energies renovables per tenir cura del medi ambient. La indústria del pèl·let és molt recomanable.
El pèl·let és de fàcil ús com el gasoil, és respectuós amb el medi ambient i té totes les garanties de subministrament per al futur.
La utilització del pèl·let de fusta suposa un compromís amb el territori i l’ús sostenible dels nostres recursos naturals.
Avantatges del pèl·let
El pèl·let té un gran poder calorífic i una alta densitat que permet solucionar problemes d’emmagatzematge en espais petits.
El seu fàcil ús i la poca quantitat de cendra que produeix facilita el manteniment de les calderes.
El pèl·let és net i fàcil d’utilitzar. Gràcies a la compactació de la fusta incrementem el valor energètic per unitat de volum, aconseguint així unes característiques ideals per a les calderes de biomassa.
El seu alt poder calorífic i la seva densitat, permeten facilitar l’emmagatzematge en espais limitats.
>> El pèl·let és fàcil de transportar, de manipular i dura molt
>> El pèl·let no fa mala olor
>> El pèl·let no és tòxic
>> El pèl·let no explota
>> El pèl·let té un preu assequible i estable
>> El pèl·let és un producte local
>> El pèl·let és un producte natural
>> El pèl·let és un producte no contaminant
>> El pèl·let genera molt poca cendra
>> El pèl·let és fàcil d’emmagatzemar
>> El pèl·let et fa la vida fàcil i còmoda
Es pot dosificar l’entrada del pèl·let a l’estufa.
>> Les estufes de pèl·lets poden ser petites i es poden instal·lar en qualsevol racó de la casa.
>> El pèl·let es distribueix en sacs de 15 kg o en palets de 70 sacs. També els podeu trobar en sacs grans de 500 i 1000 kg o a dojo.
>> És possible fer la conversió de petites calderes de gasoil en cremadors de pèl·let. Cal canviar el cremador i posar un sistema d’emmagatzematge addicional.
Rendiment2kg de pèl·let = que 1L de gasoil = 1m3 de gas natural.
A can Forns confiem en els pèl·lets per la seva qualitat.
Què és la biomassa?
La biomassa és un combustible d’origen vegetal que s’ha obtingut del creixement de les plantes i els arbres a través de la fotosíntesi. La fotosíntesi és la base de la major part de la vida actual de la terra, i és un procés en el qual les plantes capten i utilitzen l’energia de la llum solar per transformar la matèria inorgànica del medi en matèria orgànica que utilitzen per créixer. La definició literal de biomassa inclou tots els combustibles que procedeixen de la matèria vegetal independentment que sigui sòlid o gasós, encara que sempre s’acaba associant la biomassa a combustible sòlid.
La combustió de biomassa no contribueix de cap manera a l’efecte d’hivernacle, perquè la quantitat de diòxid de carboni que s’allibera és la mateixa que la planta ha captat de l’atmosfera durant el seu creixement, o sigui que té unes emissions neutres. Per aquest motiu, es considera que la biomassa és un combustible renovable.
Un altre dels aspectes mediambientals de l’ús de la biomassa és una gestió més correcta dels boscos dels nostres entorns. L’aprofitament de la massa forestal residual (esporgues controlades, neteja del sotabosc, arbres malalts...) facilita el sanejament dels boscos. Aquests treballs silvícoles afavoreixen la regeneració natural dels arbres, a l’hora que disminueixen considerablement el perill de plagues i d’incendis i milloren la qualitat de la massa forestal.
La biomassa a més de ser un combustible respectuós amb el medi és econòmic i de preu estable.
Un altre avantatge del foment de la biomassa com a recurs energètic és el desenvolupament d’una nova activitat a les zones rurals, la qual genera llocs de treball estables i suposa una nova font d’ingressos per a les indústries locals. Aquests llocs de treball es creen principalment en zones rurals que sofreixen des de fa temps un greu problema d’emigració cap a les ciutats.
D’acord amb el que s’exposa en el Llibre blanc de les energies renovables, amb les energies renovables es creen fins a cinc vegades més llocs de treball que amb les energies convencionals per la mateixa potència instal·lada.
Segurament la biomassa més coneguda per tots com a element combustible és la llenya. En els països industrialitzats la llenya ha estat el combustible més utilitzat fins a finals del segle XIX com a recurs energètic per a la calefacció, per coure aliments, per escalfar aigua...Avui dia, segons dades del fons de les nacions Unides per a l’alimentació i l’agricultura (FAO), a Àfrica, Àsia i Llatinoamèrica representa la tercera part del consum energètic i per a 2000 milions de persones és la font d’energia principal en l’àmbit domèstic.
La qualitat i el poder calorífic de la llenya depenen de l’origen, el calibre i el grau d’humitat.
Una altra forma de presentació de la biomassa com a recurs energètic són els encenalls de fusta. Aquest combustible procedeix de la trituració dels residus forestals com ara branques, arbres malalts, arbres de petit diàmetre, sotabosc... Amb l’estellament se’n millora el procés de logística, ja que se n’augmenta la capacitat d’emmagatzematge i se’n facilitat el transport fins als centres de consum. Els encenalls de fusta destinats a combustibles es classifiquen en funció de la mida i de la humitat que contenen. Normalment, la combustió dels encenalls es relaciona amb calderes d’una certa grandària, tot i que hi ha models al mercat amb potències adequades per instal·lar en habitatges domèstics.
Un altre format de biomassa, cada vegada més conegut en el sector són els pèl·lets de fusta. Els pèl·lets són petits cilindres de serradures comprimides, provinents d’estelles de fusta i de serradures seques. Aquests cilindres es conformen a una alta pressió aplicada mitjançant una matriu sense cap additiu (la lignina de la fusta fa d’aglomerant natural). La seva humitat és molt baixa, ocupen poc espai d’emmagatzematge i fan menys de l’1 % de cendra durant la seva combustió. La quantitat de calor que s’extreu d’un litre de gasoil és aproximadament la mateixa que la que s’extreu de 2kg de pèl·let. Per la seves característiques (compacte, humitat reduïda, menys de l’1 % de cendra...) és la biomassa que més s’utilitza en l’àmbit domèstic, ja que existeixen molts models de calderes i d’estufes exclusius per a aquest combustible.
Finalment, existeixen tota una sèrie de residus agrícoles i agroalimentaris que es poden utilitzar com a biomassa. Aquests residus es poden fer servir directament o es poden emprar per obtenir altres combustibles nets. Dins d’aquest grup de biomassa, podem trobar les closques de fruita seca, els pinyols d’oliva, la palla dels cereals... Aquests combustibles poden sofrir variacions en funció de l’activitat industrial que les genera, i són molt econòmics, ja que es tracta de residus i tenen unes condicions combustibles elevades.
Butlletí del Servei de medi ambient i sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa/ Essències, maig 2009, num 15.
http.//www.mediambient.terrassa.org/index2.asp?na=11&ns=0&nl=1&np=
La llenya la podeu venir a buscar o us la podem portar a casa
Venda al Magatzem
Si veniu al nostre magatzem podeu comprar la quantitat de llenya que vulgueu i la pesarem amb la bàscula verificada
Servei a Domicili
Si us la portem, el mínim ha de ser 1000Kg, uns 2m3, i un màxim de 3000-3500kg.
El transport us el cobrarem a part.
La descàrrega és amb camió bolquet.
Les mides dels nostres camions per saber si us entren per la porta són:
Camió PETIT
1,65m d’amplada i 1,90m. d’alçada.
Camió MITJÀ
2,30m d’amplada i 2,14m. d’alçada.
El camió haurà d’aixecar el bolquet per poder descarregar.
Si voleu que us entrem la llenya o que us la col·loquem, ens haureu d’avisar per endavant i explicar-nos la situació concreta de l’espai. Aquest servei el cobrem per hores.
Si necessiteu la llenya en sacs grans o un camió grua també us ho podem facilitar.