Llenya d’Olivera
L’olivera és un arbre que creix a la conca mediterrània. Està adaptat als estius molt secs i als terrenys d'argila i sauló. És un arbre de creixement molt lent i per tant la seva fusta és dura, pesada, recargolada i amb molt poca humitat.
La llenya d'olivera fa molta brasa i també fa flama. A l’hora d'encendre el foc es necessita força temps perquè la seva fusta és molt densa i atapeïda. És per això que la combustió és molt lenta. Per tant, va molt bé si volem tenir el foc tot el dia encès o durant moltes hores.
La llenya d’olivera la recomanem sobretot per a llars de foc tradicionals d’obra perquè la brasa és el que ens escalfarà.
Si volem fer carn a la brasa, malgrat que l'olivera fa molta brasa, ens anirà més bé la llenya d'alzina i la de faig, més que no pas la d'olivera.
La llenya que es fa amb la soca de l'olivera té formes estranyes perquè com que és tan recargolada és molt difícil de treballar i no surten mai els troncs rectes. En canvi la llenya que surt de la poda de l'olivera sí que és recta i amb la pell molt llisa.